skip to Main Content

Appartementen en boutiquehotel op voormalige Rabobank-locatie Katwijk aan Zee

Vrijdag 13 december tekende Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen en gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, de definitieve koopovereenkomst voor de aankoop van het voormalige Rabobank-kantoor aan de Rogstraat in Katwijk aan Zee. Op het kruispunt van de woonwijken Redershaven en Havenkwartier komen appartementen, een hotel en ruimte voor parkeren.

Waar nu het Rabobank-kantoor staat komt over een aantal jaar een multifunctioneel gebouw met appartementen, een boutiquehotel en parkeerruimte. Op deze binnenstedelijke locatie ontstaat een nieuw landmark. Het is een van de weinige plekken in de stad waar nog ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen. De nieuwe woningen zijn hard nodig om de druk op de woningmarkt te verlichten.

De vraag naar woningen in de Randstad, en in Katwijk, is groter dan het aanbod. Met de herontwikkeling van de Rabobank-locatie naar woonruimte helpen Ouwehand en BPD mee aan de realisatie van een deel van het grote aantal woningen dat nu nodig is. Een duurzame invulling van het nieuwe multifunctionele gebouw en de appartementen is belangrijk.

Bij de uiteindelijke invulling van het nieuwe multifunctionele gebouw worden de omwonenden betrokken en wordt samengewerkt met lokale partijen. Zoals architectenbureau Van Manen, dat ook betrokken was bij Redershaven en het Havenkwartier. Voordat het voormalige Rabobank-kantoor wordt gesloopt, wordt het huidige gebouw gebruikt voor tijdelijke initiatieven.

De koopovereenkomst wordt gesloten door de ontwikkelingscombinatie Rederskwartier, bestaande uit Ouwehand en BPD. Zij zien de herontwikkeling van het Rabobank-kantoor als sluitstuk van twee belangrijke binnenstedelijke ontwikkelingen in het HavenScharnier. Met de nieuwe woningen en het boutiquehotel kan het HavenScharnier uitgroeien tot een levendige plek die de woonwijken Redershaven, een ontwikkeling van Ouwehand, en het Havenkwartier, een ontwikkeling van BPD, met elkaar verbindt. Een prachtige ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van Katwijk.

 

Meer nieuws

Ondertekening ‘Convenant Samenwerkingstafel Woningbouw’ door Ouwehand Bouw

Oplossingen voor woningtekort voor uiteenlopende woningzoekenden vraagt zeker ook in…

Lees meer

Ouwehand Bouw doet mee aan de ‘Tour de Bouw 2020’

Nog ruim een maand en dan start de vierde editie…

Lees meer

Wonen in Engelse landhuisstijl – Hof van Parkrijk

Wilt u écht bijzonder en duurzaam wonen in Waddinxveen? Bent…

Lees meer

PFAS-crisis, is die er nog?

Enige tijd geleden hebben wij een artikel geplaatst over PFAS…

Lees meer

Samen, Vernieuwend,
Betrouwbaar, Plezier

Wij zijn Ouwehand. Wij creëren een ruimte om je prettig in te voelen. Zo ontwikkelen en bouwen wij woningen en utiliteitsgebouwen. Gebruikers en eigenaren van deze gebouwen ervaren zelf hoe het is om te wonen en te werken in een betrouwbare en vernieuwende omgeving.

Lees meer
Logo_Ouwehand
Voorschoterweg 29
2235 SE Katwijk
T (071) 4020274
Papland 19
4206 CK Gorinchem
T (0183) 631323

© Copyright 2020 | Privacy policy | Disclaimer

Back To Top